SiratElMustakiem SiratElMustakiem
Assalamualikum wa rahmatu Allahi wa barakatuh welkom bij Sirat El Mustakiem Zoek en deel hier je kennis met je broeders en zusters en ontwikkel jezelf meer in je geloof wassalamu 3alaikum wa rahmatu Allahi wa Barakatuh.
 FAQ  •  Zoeken  •  Gebruikerslijst  •  Gebruikersgroepen   •  Registreren  •  Profiel  •  Log in om je privéberichten te bekijken  •  Inloggen
 De noodzaak om te geloven in het bestaan van Engelen Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Nieuw onderwerp plaatsenReageren
Auteur Bericht
siratelmustakiem
Site Admin


Geregistreerd op: 26 Okt 2008
Berichten: 21

BerichtGeplaatst: 29-10-2008 22:16:09 Reageren met citaatTerug naar boven

De noodzaak om te geloven in het bestaan van Engelen


Engelen zijn schepselen van Allah (swt), die slechts gezien kunnen worden door degenen, die Allah (swt) hiervoor uitkiest.
Het zijn door Allah (swt) gezegende schepselen, geschapen uit licht, zoals de verzen uit de Quraan en Ahadiths van de Profeet (saws) getuigen. Door Allah (swt) zijn ze belast om bepaalde exact vastgestelde taken te verrichten. Onder hen zijn er door Allah (swt) uitverkorenen zoals GabriŽl, MichaŽl en RaphaŽl evenals de Engel des doods, terwijl andere een mindere rang innemen. Iedere gelovige dient te geloven in het bestaan van Engelen, Geesten en demonen evenals in onzichtbare werelden.
Geloven in het bestaan van Engelen is ŤŤn van de fundamenten van het geloof in de Islam. Het is een plicht voor iedere moslim, en iedere tekortkoming houdt ongehoorzaamheid in aan de goddelijke orders, zoals Allah (swt), de Hoogverhevene zegt:


"....Wie ongelovig is aan Allah, Zijn Engelen, Zijn Boeken, Zijn Boodschappers en de Laatste Dag, die is waarlijk zeer ver afgedwaald."
(Quraan 4-136)


Aangezien de Engelen de geheime bodes zijn, die Allah (swt) naar Zijn Boodschappers en Zijn Profeten stuurt om hun de Openbaring over te brengen.
Het geloof in hun bestaan moet komen vÚÚr dat in de Geopenbaarde Boeken, zoals in de Quraan en de ahadiths is gepreciseerd. Omar ibn Khataab (ra) levert over dat de Boodschapper van Allah (saws) zei:


"..... dat je gelooft in het bestaan van Allah, Zijn Engelen, Zijn Boeken, Zijn Boodschappers, de Laatste Dag en in de predestinatie, goed of slecht."
(Overgeleverd door Moslim)Allah (swt) zegt eveneens:

"Niet is vroomheid dat gij uw gezichten wendt naar het Oosten of het Westen, maar vroom is wie geloof in Allah, de Laatste Dag, de Engelen, de Schrift en de Profeten."
(Quraan 2-177)


en:


"De Boodschappers geloofde in hetgeen tot hem is neergezonden door zijn Heer, evenals de Gelovigen. Allen geloven in Allah, Zijn Engelen, Zijn Boeken en Zijn Boodschappers. Wij maken geen enkel onderscheid tussen Zijn Boodschappers."
(Quraan 2-285)Ibn Qayyim El jawziyya (ra) zei hierover:

"Alles wat er op de wereld gebeurt, of het zichtbaar of onzichtbaar is, is de daad van Engelen die naar de bevelen van Allah handelen."


Hij bevestigt dat het intermediairs zijn belast met nauw omschreven opdrachten. Alsdus zijn sommige belast met de zon, de maan, de sterren en de hemellichamen, en sommige houden zich bezig met regen en wolken, andere met planten, weer andere met dieren, en nog andere met de dood; een groep is belast met de bergen, een andere met mensen om hun daden te tellen, weer een andere groep heeft de opdracht de goede en slechte daden te noteren, een laatste groep houdt zich bezig met de Openbaring, om slechts enkele voorbeelden aan te halen.
Hij bevestigt tenslotte dat al deze schepselen zich kenmerken door hun schoonheid, hun kracht en hun totale onderwerping aan Allah.


Baibaki verbindt, op zijn beurt, aan het geloof in de Engelen drie voorwaarden:
Geloven in hun bestaan.
Hun de waardering schenken, die zij verdienen, en ervan overtuigd zijn dat zij schepselen van Allah (swt) zijn, net zoals mensen, djinns en demonen, schepselen belast met speciale taken, die slechts andere macht hebben voor zover Allah (swt) hun die heeft geschonken. Zij kunnen de dood kennen, maar Allah (swt) heeft ze een veel langer leven geschonken dan het onze, hetgeen ertoe leidt dat wij met onze beperkingen niet echt over de dood kunnen spreken, maar eerder over de eeuwigheid; hun beurt zal komen waar zij eveneens zullen sterven. Evenzo dient men hun geen eigenschappen toe te schrijven, die hen tot godheden zou kunnen maken of ze deelgenoot te maken van Allah (swt), zoals mensen in voorgaande tijden plachten te doen.
Erkennen dat onder hen geheime bodes zijn, die Allah (swt) zendt naar wie Hij aanwijst, of het nu temidden van de mensen of onder de Engelen zelf is........ Dientengevolge dient men te erkennen dat iedere categorie Engelen met een heel precieze verantwoordelijkheid is belast: zij, die met de goddelijke Troon zijn belast, degenen, die met het Paradijs zijn belast, andere met de Hel, weer andere om schriftelijk al onze daden te registreren, of ze nu goed of slecht zijn, nog andere belast met de wolken etc. etc...., zoals er in de Quraan van wordt getuigd.
Wat de mensen betreft, die beweren slechts te geloven in wat zichtbaar en concreet is, is het eenvoudig om hun argumentatie onderuit te halen door ze eraan te herinneren dat zij niet in staat zijn om hun intelligentie te zien, waar zij toch in geloven. Evenzo kunnen zij de lucht niet zien, die zij inademen, en waaraan zij het leven te danken hebben.
Profiel bekijkenStuur privéberichtE-mail versturen
Berichten van afgelopen:      
Nieuw onderwerp plaatsenReageren


 Ga naar:   Volgende onderwerp
Vorige onderwerp
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Tijden zijn in GMT + 1 uur
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group - GIR Theme